Traszka Waltla albinos

48,00 zł
Zwierzęta wysyłamy od poniedziałku do środy.

Rośliny i zwierzęta wysyłamy w dni robocze od poniedziałku do środy w celu uniknięcia ewentualnego magazynowania przesyłki w czasie weekendu, które może być spowodowane opóźnieniem w dostawach przewoźnika.

Zamówienia zawierające rośliny i zwierzęta, złożone w środę po godzinie 12:00 zazwyczaj kwalifikują się do realizacji w kolejnym tygodniu, w pierwszy dzień roboczy tygodnia.

 

Posiadanie traszki nie wymaga dokumentu CITES.

EAN:
Produkt niedostępny do zakupu.

  Wysyłka do 24 godzin w dni robocze

dla produktów dostępnych w sklepie

  Wysyłka do 7 dni roboczych

dla produktów na zamówienie

  14 dni na zwrot

bez podawania przyczyny

W skrócie o traszce:

- traszka hodowana w Polsce

- dorasta do ok. 25 cm długości

- łagodne względem siebie i łatwe nawet dla początkujących terrarystów

- lubią zarośnięte zbiorniki wodne z wolnym nurtem wody (woda może być lekko zasolona

- aktywne w dzień (po karmieniu) oraz w nocy

- wymagają filtrowanego akwaterrarium lub akwarium umożliwiające bezproblemowe wyjście - dla kilku traszek starczy zbiornik 60x30x30 cm

- temperatura wody i powietrza nie powinna przekraczać 24°C (zimą preferowana 10-12°C)

- nie należy łączyć traszek z rybami, natomiast można z większymi ślimakami

- zalecane pokarmy mięsne: żywa i mrożona ochotka, larwy wodzienia (szklarki), dżdżownice, skrobane serca wołowe, larwy mola barciaka, stonogi - pokarm należy urozmaicać

 

Aklimatyzacja traszek:

- aklimatyzacja powinna przebiegać minimum godzinę

- woreczek z traszkami należy umieścić w zbiorniku w celu aklimatyzacji zwierząt do temperatury wody w zbiorniku

- po minimum 30 minutach należy zacząć przeprowadzanie aklimatyzacji do parametrów wody w zbiorniku poprzez wlewanie niewielkiej ilości wody do worka z traszkami, powtarzając zabieg co kilka minut aż do napełnienia przynajmniej połowy worka

- na końcu należy przechylić worek tak by traszki mogły z niego swobodnie wyjść i rozejść się po zbiorniku.

3 innych produktów w tej samej kategorii: